Bredase Bowling Vereniging

bowlen in competitieverband

Zoek op deze site

Waar bowlen wij

Bowling- & Partycentrum Breda
Nassausingel 28
4811 DG Breda
076 - 5218452 

Lid worden?

Kijk op deze pagina!

Privacyverklaring BBV

Veilig Bowlen – dit zijn de regels:

 

 1. Bij verkoudheids- en griepklachten blijf je thuis en laat je je z.s.m. testen
 2. Krijg je klachten tijdens het bowlen ga dan direct naar huis
 3. Betreed de bowling aan de voorzijde, desinfecteer je handen en ga op afstand zitten aan een tafeltje tot je naar de banen kunt.
 4. Betaal het leaguegeld voor je gehele team aan de counter en neem het scoreformulier in ontvangst
 5. Wacht op het teken vanachter de counter dat aangeeft dat je naar de banen kunt
 6. Houd zoveel mogelijk afstand in de spelersruimte, als je niet aan de beurt bent ga je zitten
 7. Raak elkaar niet aan, dus ook geen strikes en spares doorgeven
 8. Blijf in de spelersruimte en houd het looppad achterin vrij voor het bedienend personeel
 9. Als je klaar bent met bowlen pak dan meteen je spullen in en maak de baan z.s.m. vrij zodat de spelersruimte gedesinfecteerd kan worden
 10. Daarna ga je weer zitten aan een tafeltje – in de horeca mag je niet staan – op ruime afstand van elkaar.
 11. De bowling verlaat je aan de zijkant … bedankt voor de medewerking!

Huis Leagues

Alle 300-games van seizoen 2021 – 2022 vind je hier:

 

01-11-2021: René van Vliet gooit zijn veertiende 300-game in zijn 4e game op baan 9 in de M.A.D.L.

9e en tevens laatste speeldag… Remco/Johan winnen afgetekend de Zomerleague 2021!

 

7 van de 18 teams - scoorden deze speelavond 70 punten of meer… één team scoorde zelfs 79 punten toen het er echt op aan kwam!

 

Op de laatste speeldag stond er voor een aantal teams best nog wel wat op het spel…

 

Theo/Daniel, Rob/Henk, Marcel/Walter en Wim/Bert konden nog een flink aantal posities stijgen op de ranglijst… waarbij Theo/Daniel er het beste voor stonden…

 

Zoals eerder gemeld hadden Theo/Daniel 68 punten en een redelijke pinfall nodig om Rene/Erwin in te halen en beslag te leggen op de 2e plaats

 

Daar zijn ze met een formidabel puntenaantal van 79 meer dan ruimschoots in geslaagd. Sterk hoor…

 

Ze begonnen de 1e game nog relatief ingetogen met 10 punten maar daarna gooiden ze de ene na de andere top game… 234 -232 - 251 - 251 en 222 (incl. 41 handicap)… 78 punten na 6 games… de druk was er toen wel af…

 

Rob/Henk die goed waren begonnen met 211 - 245 - 237 en 216 (incl. 33 handicap) gaven tot de 4e game nog goed partij maar konden daarna het hoge niveau van Theo/Daniel niet meer volgen…

 

Marcel/Walter hadden in de vroege serie met 67 punten een degelijke maar te vlakke avond voor een topklassering en bleven steken op de 6e plaats mede ook omdat Wim/Bert met respectievelijk 65 en 68 punt niet een superavond hadden…

 

Al waren die behaalde punten voor Wim/Bert wel genoeg om van de 10e plaats door te schuiven naar de 7e plaats met uiteindelijk maar 2 punten achterstand op Marcel/Walter.

 

Rene/Erwin eindigden in de Zomerleague 2021 op een hele mooie 3e plaats met maar 3 punten voorsprong op Dennie/Bjorn die stranden op de 4e plaats! Mooi gedaan!

 

Maar hoe goed de andere teams ook hebben gepresteerd met een afgetekende voorsprong van maar liefst 13 punten zijn Remco/Johan de glorieuze winnaars van de Zomerleague 2021!

 

Gefeliciteerd!

 

Van de 7 speelavonden die zij hebben meegedaan hebben ze maar liefst 5x het hoogste aantal punten (soms gedeeld met een ander team) van die betreffende speelavond behaald met als ultieme uitschieter - en kers op de taart - de 81 punten die ze behaalden op hun laatste speelavond… grote klasse… meteen ook het hoogste aantal punten dat door een team behaald is in deze editie van de Zomerleague…

 

Het zal niemand verbazen dat met een puntentotaal van 81 de serie over 6 ook wel geweldig zal zijn geweest en dat was natuurlijk hier ook weer het geval…

 

De 1.447 pins incl. 45 handicap per game (= 196,17 scratch - Remco met links!) is dan ook de Hoogste Serie van de Zomerleague 2021 geworden! Wederom gefeliciteerd!

 

De Hoogste Game is gegooid door Jolanda/Andre … 303! … 289 scratch! … gefeliciteerd!

 

Op 1 na alle teams is het gelukt - als moest daar voor Robin wel een huisbal aan te pas komen - om minimaal 6 keer te spelen en die teams kunnen dan ook allemaal een enveloppe verwachten met daarin het prijzengeld!

 

De enveloppen worden vanaf 6 september uitgereikt zodra een van de teamleden (de inhoud zelf delen aub) gespot wordt in een van de huisleagues

 

Het weer was weer niet bijzonder en daarmee hebben we wel een dieptepunt bereikt denk ik… we hebben volgens mij zelden zo weinig op het terras kunnen zitten tijdens een Zomerleague… is de naam voor deze league dan nog wel passend?

 

Maar ondanks het matige weer was het wel weer ouderwets gezellig (toch Simon?) in Bowling- en Party Centrum Breda!

 

Bekijk de standenlijst voor alle uitslagen…

 

Bedankt iedereen voor de deelname en het Bowlinghuis bedankt voor de ambiance, fijne banen en niet te vergeten de goede approaches!

pdfIcon

Speeldag 7 van de Zomerleague 2021 …  Remco/Johan zijn virtueel kampioen … wie kan daar nog iets aan doen!?

 

Maar 2 van de 16 teams - scoorden deze speelavond 70 punten of meer … de slechtste score van deze Zomerleague … is het de spanning van het moeten scoren die toeslaat?

 

Dennie/Bjorn (nu nog 5e)  hadden daar absoluut geen last van met 75 punten en met een mogelijke wegstreper van 61 punten staan zij er uitermate goed voor …

Dat geldt eveneens voor Theo/Daniel (nu nog 4e) die deze week op 69 punten bleven steken maar over hun beste 5 speelavonden tot nu toe in totaal 366 punten hebben verzameld.

 

En dat is - hoe spannend kan het zijn - evenveel als de beste 5 speelavonden van Dennie/Bjorn!

 

Beide teams moeten minimaal 68 punten gooien in hun laatste wedstrijd om Rene/Erwin die geëindigd zijn met een totaal van 434 punten van de 2e plaats af te gooien.

 

Geen puntentotaal waar je op voorhand zenuwachtig van wordt …

 

Op dit moment staan Rob/Henk nog op de 2e plaats maar als je goed kijkt staan ze met 358 punten over hun 5 speelavonden in totaal 8 punten achter op Dennie/Bjorn en Theo/Daniel.

 

Alleen een enorme positieve uitschieter kan Rob/Henk nog redden … ze zijn er gek genoeg voor en talent is genoeg voorhanden … dus alles is nog mogelijk …

 

Maar normaliter zijn het dus Dennie/Bjorn en Theo/Daniel die nog in de race zijn voor de top 3 posities …

 

In het meest spannendste scenario is zelfs de koppositie nog te bereiken voor deze teams!

 

Maar dan zijn ze wel afhankelijk van Remco/Johan …

 

Als zij hun laatste speelavond meer dan 69 punten gooien dan wordt het wel heel moeilijk voor de andere teams om daar nog overheen te komen.

 

Zij hebben namelijk 377 punten bij elkaar gegooid over hun beste 5 speelavonden en staan dus 11 punten voor op Dennie/Bjorn en Theo/Daniel.

 

Vandaar de kop boven dit verslag … Remco/Johan zijn virtueel kampioen … wie kan daar nog iets aan doen!

 

Nog een eervolle vermelding voor Joop/Bart, zij wisten als enige team hun hoogste game - van 251 naar 262 -  te verbeteren!

 

Het was lekker terrasweer maar de avond was weer te kort door de verplichte sluitingstijd van 00:00u niettemin was het weer een leuke avond bij Bowling en Party Centrum Breda!

 

Bekijk de standenlijst om te kijken of er nog andere mooi resultaten zijn behaald. De groen gearceerde teams hebben 7 keer gespeeld en zijn dus klaar!

pdfIcon

Speeldag 8 van de Zomerleague 2021… slechte tijden - goede tijden! 

 

5 Van de 12 teams - scoorden deze speelavond 70 punten of meer… 1 team scoorde zelfs 81 punten!

 

In de top van het klassement hadden Dennie/Bjorn en Rob/Henk het niet getroffen met de baanindeling.

 

Door diverse blessures en afmeldingen waren er in de Vroege maar 4 banen bezet.

 

In de Late waren dat er 8 en omdat het weer niet al te geweldig was waren bijna alle banen tijdens de Vroege bezet…

 

Hordes met recreanten hadden voor de Late gespeeld op de linker 4 banen van de Late en dat was goed te merken!

 

De eerste 4 games op baan 9 t/m 12 kunnen wat mij betreft dan ook de boeken in als de lastigste 4 games uit de geschiedenis van de Zomerleague allertijden.

 

Misschien overdrijf ik hierboven wat (ik ben een bowler) maar de ellende was na de 4e game gelukkig wel voorbij… de scores schoten omhoog…

 

Dennie/Bjorn zijn nu klaar en staan met 431 punten op de 3e plaats en zijn samen met Rene/Erwin (nog steeds 2e) normaliter sitting ducks voor Theo/Daniel…

 

68+ Punten hebben Theo/Daniel nodig om René/Erwin in te halen en 65+ voor Dennie/Bjorn…

 

En dan maar bidden dat Rob/Henk en vooral Marcel/Walter (77 punten!) geen gekke dingen gaan doen!

 

Zelfs Wim/Bert (74 punten op baan 9-10!) kunnen, als outsiders, nog heel ver komen met een wegstreper van 51 punten…

 

Of er nog iets gewijzigd is in de absolute top van de Zomerleague en wie dat team toch was die 81 punten heeft gegooid? Die lofzang bewaar ik voor volgende week.

 

Mocht je daar niet op kunnen wachten bekijk dan snel de standenlijst…

 

Dan zie je ook gelijk dat de hoogste serie over 6 met maar liefst 40 pins verbeterd is en nu staat op 1.447 (241,17 gem. incl. handicap)!

 

De groen gearceerde teams hebben 7 keer gespeeld en zijn dus klaar…

 

Zoals eerder vermeld was het geen lekker weer en het terras was dan ook niet geopend maar gezellig was het wel in Bowling- en Party Centrum Breda!

 

Volgende week is alweer de laatste speelavond van de Zomerleague en met vermoedelijk 2x 10 banen bezet kan er nog wel het een en ander in de stand gaan wijzigen.

 

Het kan heel spannend worden maar dan moet wel iedereen tijdig zijn hersteld van het opgelopen fysieke ongemak! Sterkte daarmee en deze week geen gekke dingen doen!

pdfIcon

Speeldag 6 van de Zomerleague 2021 … Rene/Erwin rukken op naar de 2e plaats!

 

9 van de 19 teams - scoorden deze speelavond 70 punten of meer … 4 teams zelfs 75 punten of meer …

 

Na de uitglijder van vorige week herpakten de koplopers Remco/Johan zich meer dan goed met 76 punten.

 

Aanstormende talenten Rene/Erwin wisten ook 76 punten te behalen – met een laatste game van 277 (incl. handicap) en klimmen met deze score van de 3e naar de 2e plaats.

 

Het goede nieuws voor beide teams is dat ze niet meer kunnen dalen, qua gemiddeld aantal punten, omdat ze al 6 keer hebben gespeeld.

 

Theo/Daniel hebben met hun 5e en 6e game de aansluiting met de top van het klassement weer gevonden … 257 en 264 (incl. handicap) en 76 punten!

 

Fred/Johan hebben nog steeds het momentum en scoorden voor de 2e week op rij boven de 70 punten … vorige week 74 nu 73 …

 

Bij Jan/Jan begint het nu eindelijk ook te lopen en met 75 punten stijgen ze maar liefst 13 plaatsen naar plek 10 …

 

Het was redelijk terrasweer en de quote ‘We gaan vroeg naar huis’ bleek een sprookje … topavond bij Bowling- en Party Centrum Breda!

 

Bekijk de standenlijst om te kijken of er nog andere mooi resultaten zijn behaald.

pdfIcon

Subcategorieën

Alle gegevens over de Maandag Dubbel league

Op woensdag speelt de jeugd in wedstrijdverband.

Alle gegevens over de Woensdag Avond Trio League

Alle informatie over de Donderdag Vroege Trio League kunt u hier vinden.

Alle informatie over de Donderdag Late Trio League kunt u hier vinden.

Hier vind je een overzicht van de laatste standen in de diverse leagues.
Copyright © 2010-2021 Bredase Bowling Vereniging.