Bredase Kampioenschappen Bowlen 2024

 

70 spelers hebben zich al ingeschreven:

 

Bijgewerkt t/m zondag 25 februari 2024:

Dubbelseries:

Dubbels:

 
     

Serie 2 .. maandag 11 maart 2024

14

 

Serie 4 .. dinsdag 12 maart 2024

8

 

Serie 6 .. woensdag 13 maart 2024

13

 
 

35

 
     
     

Singleseries:

Spelers:

 
     

Serie 1 .. maandag 11 maart 2024

15

VOL

Serie 3 .. dinsdag 12 maart 2024

14

VOL

Serie 5 .. woensdag 13 maart 2024

15

VOL

Serie 7 .. donderdag 14 maart 2024

11

 

Serie 8 .. zaterdag 16 maart 2024

15

VOL
 

70

 

 

Inschrijfformulier en schema.

 

WoensdagAvondTrio(Handicap)League

 

1983 – 2013

 

Op initiatief van BBV-bestuurslid Jeanne Voesenek werd er in het seizoen 1983-1984 een trio-league opgestart. In het Bredase Bowlingcentrum was er op de woensdagavond nog geen league, zodat het het proberen waard was om een league op die avond op te starten.

Na een voorzichtige start met 6 teams, werd de woensdagvond een concurrent van de bowling-avond bij uitstek, de donderdagavond. De league ontwikkelde zich prima. Er gingen diverse Bredase topspelers deelnemen aan de Woensdagavondtrioleague.
Al gauw was de bezetting 12 teams. De league breidde zelfs uit naar 13 teams.
Er was geen concurrentiestrijd tussen de leagues op woensdag en donderdag, maar er waren wel veel spelers, die in beide leagues acte de présence gaven. De topspelers,die zich financieel geen twee leagues konden veroorloven, kozen logischerwijs voor de donderdag.
Na verloop van tijd werd het aantal personen, dat terugkeerde naar het spelen van 1 league, groter. Bovendien kwam daar de concurrentie bij van de populaire maandag-avond-dubbel-league. Het resulteerde in een leegloop van de woensdagavondleague. Er moesten noodmaatregelen worden getroffen om de league te redden. Dat gebeurde op twee manieren. Er werd in het seizoen 2003-2004 overgestapt naar een handicap-league. Daarnaast werd het toegestaan om spelers, bij een concurrent te laten spelen als die concurrent spelers tekort kwamen. De score van die invaller telde mee voor het team waarbij hij-zij inviel. Een gouden greep bleek dit te zijn, want de league leefde op. Er kwamen weer nieuwe teams en spelers naar de WATHL, zoals de league vanaf dat seizoen heette.

Jeanne Voesenek, oprichtster van de league speelde 29 seizoenen mee, maar moest in het 30e leaguejaar om gezondheidsredenen afhaken. Daardoor bleven slechts 2 spelers over, die alle 30 seizoenen meespeelden, t.w. Addy en Ad Kuijpers.
Het team dat het langst deelnemer was in de league, is het team van Jos van Diesen, Cees de Graaf en Ad Kuijpers, die onder de naam Stoters'68 deelnamen vanaf het tweede seizoen. Twee jaar lang heette het team overigens K.A.J.A.K.

Bourbon is het team dat de league het meest winnend afsloot, namelijk vijf maal. All In won 4x ,terwijl Pinwins en Strikeforce ieder driemaal winnaar waren.
Record-houder individueel winnaar van de league bij de heren zijn vader en zoon Alex en René van Vliet. Zij wonnen, beiden, de league 6 maal. Bij de dames voert Marian Koreman de lijst aan met zes overwinningen.

Een van de hoogtepunten in het bestaan van de WAT(H)L was het scoren van een perfect game door Ad Kuijpers op woensdag 5 maart 1997 op baan 9
De league heeft veel personen gekend, die de leiding ervan op bekwame wijze in handen hadden. Jeanne Voesenek was de voortrekster. Jan Macwirth, Maarten Ogier, Ad Reniers, Henk de Kort, Tom van Lit, Rene van Vliet, Tosca van Valkenburg, Wim Vissers, Jeanne Ligtvoet en Ad Kuijpers zijn een aantal van Jeanne's opvolgers.
Hoogtepunten van de league zijn altijd de kersttoernooien en de eindtoernooien , wanneer er, naast het gezellige bowlen, ook prijzen te verdienen zijn. De league blinkt uit in het perfect uitkiezen van leuke prijzen. Hulde aan de penningmeesters, die deze taak gedurende 30 seizoenen hebben uitgevoerd.

 

Mister WATL