Peter van Rijthoven wint het Voorjaarstoernooi! Lisa Gaal verrast Jordi en haalt de top 32!

 

47 spelers hebben deelgenomen aan het Voorjaarstoernooi … tijdens de voorrondes (4 en 11 mei) over 4 games moesten de spelers zien te winnen van de andere 5 spelers (eigenlijk 4) op hetzelfde banenpaar.

 

Van 6 spelers gingen er 4 rechtstreeks door naar de finale de andere spelers waren Lucky losers.

 

De baanindeling was gemaakt op basis van het actuele gemiddelde ( stand van eind april dus echte gemiddeldes!) uit alle leagues … hoe hoger het baannummer hoe hoger het gemiddelde … de verschillen in handicap op een banenpaar zijn dan niet zo heel groot … dus iedereen heeft dan evenveel kans …

 

Het gemiddelde van de 4 games uit de voorronde werd in de finale ronde 1  meegenomen als bonusgame.

 

Die bonusgame werd na iedere ronde opnieuw berekend en als start game meegenomen in de daaropvolgende finale ronde.

 

6 jeugdleden hebben meegedaan aan dit toernooi waarvan er 2 de top 32 hebben gehaald!

Voorrondes:

 

Uitblinker in de voorronde was met overmacht Rob van Kordenoordt met 1.012 over 4 games (incl. handicap).

 

Jasmijn Aerts piekte nog even met een scratch game van 177 en kwam uit op een totaal van 914 (incl.) waarmee zij de beste was van de Jeugd na de voorrondes.

 

Gijs Hendriks had ook nog een mooi eindtotaal van 901 (incl.) …

 

Na een stroeve start wist Bram Termohlen er gelukkig nog een 165 uit te persen waarmee hij de laatste game incl. handicap won van zijn vader (winnaar van zijn banenpaar)  en zijn opa!

 

Nicole Kuijpers 932 (incl.) en Daniëlle Notermans 931 (incl.) waren in de voorrondes ook heel erg goed bezig en stonden na de voorrondes op plek 2 en 3 achter Rob.

 

 

Finale ronde 1:

 

In finale ronde 1 gingen de beste 4 van een banenpaar van 6 spelers door naar finale ronde 2 … van de 45 finalisten (een afmelding met reden en een minder dan verwacht … verslapen!) bleven er 32 over …

 

Tijdens finale ronde 1 werd er flink op het gas getrapt en eindigde 8 spelers na 2 games + bonus game boven de 700 incl. handicap!

 

Rene van Vliet – die het toernooi toen nog leuk vond – gooide achtereenvolgens 279 en 268 … maar moest incl. handicap toch zijn meerdere erkennen in Rob van de Kordenoordt die met 777 Rene 1 pin voorbleef …

 

We houden er her maar op dat dat niet gebeurt zou zijn als ze op hetzelfde banenpaar hadden gestaan …

 

Remco Zwetheul – die wel op hetzelfde banenpaar van Rene stond – was in Finale ronde 1 ook erg sterk bezig met respectievelijk 245 en 247 …

 

In finale ronde 1 werd ook duidelijk dat Lianne Aarts al die jaren kijkend naar Jan toch iets heeft opgestoken … scratch 200 en 195 … incl. bonus game en handicap 725!

 

Maar de grootste verassing kwam toch wel van jeugdlid Lisa Gaal … ze leek al uitgeschakeld … en terwijl Jordi Schaerlackens alleen oog had voor Jos Houben … gooide Lisa een paar spares en een dubbele strike en klopte Jordi alsnog met 604 tegen 600 … en daarmee was zij door naar de volgende ronde!

 

Jordi had nog wel van Jos gewonnen en heeft meteen wat geleerd voor het volgende toernooi … goed gedaan hoor Jordi!

 

Niet onvermeld mag blijven dat een 2e jeugdlid zich ook voor finale ronde 2 had geplaatst - als was dat niet zo verassend als de narrow escape van Lisa - zijn naam:  Gijs Hendriks!

 

 

Finale ronde 2:

 

In finale ronde 2 ging Lianne met een 201 lekker door (daarna meteen startend met de cooling down) en kon Remco zich maar niet verbeteren 236 en 236 en was multi talent Henk Wirken met 6 strikes op rij Thea Smits net voorbij gekropen …

 

Overigens verloor Henk dik van Addy Kuijpers die met haar nieuwe bal de sterren van de hemel stond te gooien … 705 (incl.) … maar hij was wel door …

 

Rene (wedstrijdleider van dit toernooi) vond het toernooi inmiddels niet meer zo leuk …

 

Nicole Kuijpers wel die plaatste zich met 179 en 198 scratch overtuigend voor finale ronde 3 …

 

 

Finale ronde 3:

 

Na het slachtveld van finale ronde 2 waar 16 van de 32 spelers afvielen moesten de spelers zich zien te plaatsen voor de top 8 …

 

Op baan 9 – 10 startte Rob van Kordenoordt gelijk met 223 en was na die game al bijna door omdat hij al een bonus game van 260 had laten bijschrijven.

 

Op hetzelfde banenpaar was Nicky Schets koelbloedig en dus door … Addy moe maar voldaan (en niet door) en Henk scratch scores waren aardig maar niet geweldig (dus ook niet door – maar hij vond het toernooi nog wel leuk!)

 

Op baan 11 – 12 plaatste Jeanne Ligtvoet (nu zeker ze zweeft!) zich met een mooie laatste game van 179 voor de top 8 en gooide Rob van de Luitgaarden met een strike in de nabeurt van de 10e frame Marcel Kamsteeg definitief uit het toernooi.

 

George Reynolds kwam met een game van 156 ruim 20 pins te kort maar had wel mooi de top 16 gehaald!

 

Op baan 13 – 14 begon finale monster Lianne Aarts nog wel met een 177 maar moest het wel afleggen tegen de ontketende Martin Kreusel 214 - 228 en Peter van Rijthoven 169 – 226.

 

Ondanks een laatste game van 191 en een totaal van 692 (incl.) kwam Benjamin van Hoeckel net te kort voor een plaats bij de top 8 … op de andere banenparen was hij met die score dik door geweest … dat is dan wel een beetje zuur … goed gedaan dus Benjamin!

 

Op baan 15 – 16 was de 246 in de laatste game van Jan Aarts genoeg om de top 8 te halen … gooide Remco zijn obligate 236 game (zijn 3e op rij!)  en een 192 en bleef daarmee Andre Roelands nipt voor met 676 om 671 … Andre bleef gewoon lachen als altijd en heeft een mooi toernooi gespeeld!

 

Nicole Kuijpers zat daar met 668 ook nog heel dichtbij maar moest de strijd hier toch wel staken … moeder en dochter hebben de top 16 dus niet overleefd maar hebben de top 16 dus wel mooi gehaald … supergoed!

 

 

Finale ronde 4:

 

De opzet van deze laatste ronde was … 8 spelers gooien 2 games (+ bonus game) en daarna is de ranking van de top 8 en daarmee de winnaar bekend!

 

5 spelers van de 8 finalisten gooide meteen een leuke game … Peter 237, Remco 223 (geen 236 wat ging er mis?), Martin 210, Jan 197 en Rob (?) 187 …

 

Martin Kreusel wist er nog een 243 uit te persen in zijn laatste game en dat had met een klein beetje geluk een fors hogere game kunnen zijn maar hij bleef toch steken op de 2eplaats.

 

Rob van Kordenoordt gooide na een matige 169 nog wel een 202 maar kon wel terug zien op een bijzonder goed (hij was heel lang de koploper) toernooi en een 3e plaats.

 

Rob van de Luitgaarden gooide na zijn game van 187 een hele mooie 219 en eindigde op een welverdiende 4 plaats … je krijgt trouwens de groeten nog van Marcel … over een weekje of 2!

 

Jan Aarts was gelukkig met zijn 5e plek en zijn laatste game van 236 en volgens mij ook met het feit dat hij boven Lianne was geëindigd … of zou dat Jan niet uitmaken … kijk hem aan en je weet het!

 

Op de 6e plaats is Nicky Schets geëindigd waar het beste in de finale wel vanaf was … en dat is niet verwonderlijk want hij bowlt nog niet zolang …

 

Jeanne Ligtvoet (nog lang niet op aarde teruggekeerd) finishte op een mooie 7e plek!

 

Lang gestreden maar uiteindelijk aan het gebrek aan handicap en 236 games ten ondergegaan is Remco Zwetheul op een keurige 8 plaats is gestrand.

 

 

De top 8 hebben tijdens de druk bezochte prijsuitreiking allemaal hun wel verdiende enveloppe in ontvangst genomen en daarmee is dit zeer geslaagde toernooi tot een mooi einde gekomen.

 

Met dus een hele goed winnaar: Peter van Rijthoven!  Gefeliciteerd Peter!

 

 

Iedereen weer heel erg bedankt voor jullie enthousiaste deelname!

 

 
De uitslagen: 
pdfIcon